Business Management FT
Apply Icon
Apply
now

Einführung Rechnungswesen

level of course unit

Bachelor

Learning outcomes of course unit

English version will be available soon

prerequisites and co-requisites

English version will be available soon

course contents

English version will be available soon

recommended or required reading

Breidenbach, K., & Währisch, M. (2017). Buchhaltung und Jahresabschluss. 4. Aufl., München: Walter de Gruyter.
Buchholz, L., & Gerhards, R. (2016). Internes Rechnungswesen, Kosten- und
Leistungsrechnung, Betriebsstatistik und Planungsrechnung. Wiesbaden: Springer.
Coenenberg, A.G., Haller, A., Mattner, G., & Schultze W. (2018). Einführung in das Rechnungswesen: Grundlagen der Buchführung und Bilanzierung. 7. Aufl., Stuttgart: Schäffer-Poeschl.
Deimel, K., Erdmann, G., Isemann, R., & Müller, S. (2017). Kostenrechnung: Das Lehrbuch für Bachelor, Master und Praktiker. Hallbergmoos: Pearson.
Geirhofer, S., & Hebrank, C. (2016). Grundlagen Buchhaltung und Bilanzmanagement. 4, Aufl., Wien: Linde.
Schmidt, M., Auer, B., & Schmidt, P. (2012). Buchführung und Bilanzierung: Eine anwendungsorientierte Einführung. Wiesbaden: Gabler.
Wedell, H., & Dilling, A.A. (2018). Grundlagen des Rechnungswesens. 16. Aufl., Herne: NWB-Verlag.

assessment methods and criteria

English version will be available soon

language of instruction

German

number of ECTS credits allocated

3

planned learning activities and teaching methods

English version will be available soon

semester/trimester when the course unit is delivered

1

name of lecturer(s)

MMag. Dr. Thomas Hirschmann

course unit code

GWI 3

type of course unit

integrated lecture

mode of delivery

Compulsory

work placement(s)

not applicable